Therapie Hillegom

Rustig beginnen

Als je de eerste keer bij me komt, nemen we de tijd voor je verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt, en als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen. Het gaat me dan overigens niet alleen om je klacht, je zult merken dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen.

Gaandeweg ons gesprek zal ik je vragen wat je doel is. We kijken niet alleen waar je nu in zit, maar ook waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn.

Cliëntgerichte therapie

De manier waarop ik behandel gaat helemaal uit van jou. Van je klacht of vraag natuurlijk, maar ook van je kwaliteiten. Je kunt het zo zien: je weg uit deze situatie is een weg van persoonlijke groei. Die kan ik je niet opleggen, we ontwikkelen (of herontdekken) de vaardigheden de je al in je hebt. Jij bepaalt die groei. Ik stimuleer je, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat, waarbij ik in- en aanvul wat jij nodig hebt.

We gaan echt aan de slag; tussen de behandelingen door krijg je opdrachten. Ook weer, precies die opdrachten die bij jou passen, waar jij het meest aan hebt. Dat kunnen creatieve opdrachten zijn, schrijfopdrachten of doe-opdrachten.

Zo groei je stap voor stap naar een nieuwe situatie. Maar dat niet alleen, je leert ondertussen veel van jezelf en wat je allemaal kunt. Daar heb je nog lang na de behandeling heel veel aan.

Een lichaam liegt niet

Je kunt jezelf behoorlijk wat wijs maken. Dat je blij bent met je baan. Dat je het heus wel aankunt allemaal. Dat je niet vastzit. Dat er niks aan de hand is. Dat je trauma nu wel verwerkt is. Je kunt het uitspreken zelfs. Tegen jezelf en de rest van de wereld. Maar je lichaam liegt niet.

Slapeloze nachten, burn out, pijn in je lichaam, ademhalingsproblemen.. er is een hele verzameling fysieke klachten die alles met je innerlijk te maken hebben. En omgekeerd kun je met je lichaam delen van je innerlijke last oplossen. In onze traditie van geneeskunde is een foutje geslopen – dat lichaam en geest los van elkaar staan. Pas de laatste decennia leren we steeds beter hoe fijnzinnig en belangrijk de band tussen die twee is.

Aandacht voor wat je lichaam je aangeeft is een vaak terugkomend onderdeel van de behandeling. En omgekeerd, je kunt goed leren ontspannen met betrekkelijk eenvoudige ademhalingsoefeningen bijvoorbeeld.

Op eigen benen

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen. Ik hou wel graag de vinger aan de pols, dus meestal maken we na een aantal maanden opnieuw een afspraak. Dat doe ik vanuit mijn beroepsmatige plicht, maar ook omdat je me aan het hart gaat. Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier vanuit de wens mensen te helpen. Je bent dus geen ‘nummer’, geen ‘klacht’, maar een mens die dat extra beetje aandacht gewoonweg verdient.

Bekijk hier de therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Hillegom. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links:

  • Relatietherapie Hillegom
   Maak een afspraak bij relatietherapeut in Hillegom. Samen brengen we de problemen in jullie relatie in kaart. Bel ons: 085-4014720!
  • Laat je angstklachten behandelen
   Angstklachten zijn eigenlijk een foutje tussen de werkelijkheid en jouw gedachten. Dat foutje kun je zelf maar moeilijk herstellen, gelukkig zijn er goede behandelingen voor.
  • Rouw en verliesverwerking in Hillegom
   In het leven kun je veel verliezen, je zult in alle gevallen leren om met dat verlies om te gaan. Dat is nooit makkelijk. Soms loop je hierin vast en in dat geval kan ik je helpen.
  • Coaching vlakbij Lisse
   Bij coaching begeleid ik je bij het maken van bewuste keuzes. Het uitgangspunt ben jij en het herstellen van de verbinding met je eigen kracht, talent en kwaliteiten.
  • Mindfulness training
   De grondgedachte van Mindfulness is heel eenvoudig: veel mensen houden hun hoofd er niet bij. Dat wil zeggen, in de meeste situaties ben je met je gedachten werkelijk overal behálve in die situatie.
  • Ademhalingstherapie
   De ademhalingstherapie die ik geef helpt je spanningen te verminderen. Deze spanningen kan je ervaren bij emoties als, woede, angst, frustratie, en irritatie.

Contact

Zoek je passende hulp bij jouw problemen of wil je advies waar je het beste terecht kan? Bel dan gerust met Psychologen Nederland op 085-4014720. Hier kan je vrijblijvend terecht voor een professioneel en op maat gemaakt advies.